Luister digitaal voor het beste signaal

Met digitale radio ontvang je een ruim aanbod aan radiozenders met kraakhelder geluid. We helpen je graag schakelen van analoog naar digitaal. Zo ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Doe de check

Wil je weten of je analoge radio luistert? Doe dan de korte check hieronder.

Kies de beste optie

Luister je analoog en wil je weten wat de beste oplossing is voor jou? Ga verder onder de check.

Luister je al digitaal?

Mooi! Dan hoef je niets te doen, behalve genieten van het beste signaal.

Check in 2 korte stappen of je analoog luistert

1. Loopt er naast de stroomkabel nog een kabel?

Heeft je radio geen antenne? En loopt er, naast de stroomkabel, een andere kabel van je radio naar de wandcontactdoos in de muur? Ga naar check 2.

2. Ga naar radiofrequentie 98.8

Als je naar de radiofrequentie 98.8 gaat, hoor je daar dan de boodschap van Ziggo?*

*Hoor je de boodschap niet én heb je nog geen bericht ontvangen van Ziggo? Dan is de frequentie nog niet beschikbaar. Je ontvangt van Ziggo bericht zodra je regio aan de beurt is.

Ja? Dan luister je nog analoog

Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden om radio te luisteren. Bijvoorbeeld met een losse antenne of via je televisie.

Veelgestelde vragen

Waarom stopt Ziggo met het analoge radiosignaal?

Om technisch te kunnen innoveren maken wij meer bandbreedte in ons netwerk vrij voor de toekomst. In 2018 zijn we daarom gestart met het stopzetten van het analoge tv-signaal via de kabel, nu is analoge radio aan de beurt. Wij zijn de laatste provider in het land die nog analoge radio via de kabel aanbiedt,

Welk alternatief kan Ziggo mij bieden om radio te beluisteren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar je favoriete radiozender te blijven luisteren. Bekijk de alternatieven voor digitale radio, of bekijk ons stappenplan als je al weet welk alternatief je wilt gebruiken.

Wanneer is mijn regio aan de beurt?

Regio voor regio stoppen we met analoge radio en luister je voortaan digitaal. Je krijgt uiterlijk 5 weken van te voren van ons bericht. In het eerste halfjaar van 2022 is heel Nederland overgezet naar digitale radio.

Blijft de prijs van mijn abonnement hetzelfde?

Ja, de prijs van je abonnement blijft hetzelfde. Het enige dat verandert is dat je radio voortaan digitaal ontvangt in plaats van analoog.

Welke radiozenders kan ik luisteren?

Je kunt vrijwel alle zenders blijven luisteren. Natuurlijk kun je altijd even in ons zenderoverzicht kijken, welke radiozenders beschikbaar zijn.